Praktisk informasjon om Kollensvevet

Her finner du svar på ofte stilte spørsmål, og hvordan du kan forberede deg til en fantastisk opplevelse over Oslo!

Priser og betaling:

Priser for Kollenvevet og inngangsbilletter til Skimuseet og hopptårnet finner du her.

Kollensvevet betales i toppen av hopptårnet.  

Inngangsbillett til Skimuseet betales i resepsjonen til Skimuseet. Alle som ønsker å ta Kollensvevet, eller bare ønsker å bli med opp i hopptårnet, må betale inngang til Skimuseet og hopptårnet.

Reservasjon:

Drop-in: du behøver ikke og kan heller ikke reservere egen tid i drop-in tiden. I drop-in er det bare og møte opp og vente på tur.

Grupper: større og mindre grupper (bedrifter, familier, utdrikningslag, o.l) kan reservere tider ekslusivt utenfor drop-in tidene. Det er et reservasjonsgebyr for dette fordi vi må bemanne, rigge opp/ned spesielt for gruppen. Mer informasjon om dette finner du her. Du kan også sende oss en mail på booking@kollensvevet.no. .  

Oppmøte:

Du går inn i Skimuseet i Holmenkollen. De som skal ta zipline eller rappellere tar heisen til toppen av tårnet hvor Kollensvevet befinner seg. Beregn 15-20min fra parkeringen til toppen av tårnet. Dette er ikke medregnet eventuell kø i heisen for å komme opp.

Man betaler først for inngangen i 1.etg i Skimuseet (alle må betale denne til Skiforeningen...). Og så finner du Kollensvevet i toppen av tårnet hvor man betaler for aktiviteten.

Når er Kollensvevet åpent?

Kollensvevet holder åpent for drop-in hver dag i høysesongen (juni-august), og i helgene fra slutten av mars til starten av november.

Sjekk ut våre åpningstider her.

Hvor mye kø er det på drop-in?

Det er dessverre veldig vanskelig å forutse hvor lang kø det vil være den dagen man ønsker å ta zipline.  Det kan være to køer i Holmenkollbakken.  En for alle besøkende som skal opp i tårnet, og en for dem som ønsker å ta Kollensvevet. Faktorer for hvor mye kø det er kan være værforhold, helligdager, fellesferier og om det er cruiseskip i byen.

Vi anbefaler at du beregner god tid og kommer før kl 14:00 da det er lange køer på ettermiddagen i høysesongen (gjelder måned juni og juli).

Vektgrense

På grunn av sikkerhetsmessige årssaker har vi en maksimumsvekt i Kollensvevet.

Maksimumsvekt: 125 kg (inkludert sele og hjelm som veier ca 2,5 kg)

Det er ingen nedre vektgrense.

Aldersgrense

Det er ingen aldersgrense i Kollensvevet. Så lenge du er innenfor vektgrensen kan du ta ziplinen.

Må jeg bremse selv?

Du trenger ikke å bremse selv. Vi har et automatisk bremsesystem som sørger for at du får en komfortabel og trygg opplevelse.

Kapasitet

Vi har en kapasitet på ca 25-30 personer i timen.

Værforhold

Grunnet sikkerhetårssaker holdes Kollensvevet helt eller delvis stengt når det er:

Lyn og tordenvær eller at det regner.

Sikkerhetsregler

 • Du har selv ansvar for å forstå og følge våre sikkerhetsinstrukser. Sikkerhetshetsinntruksene vil bli gitt av våre instruktører og det er påkrevd at man signerer egenerklæringen med fullt navn. Spør oss hvis noe er uklart.
 • Det er ikke tilatt å være påvirket av alkohol eller andre rusmidler.
 • Du bør selv vurdere hvorvidt du kan gjennomføre Kollensvevet dersom du
  har problemer med rygg, nakke, hjerte, lunger, har epilepsi eller er
  gravid.
 • Eiendeler som mobiltelefoner, briller, smykker, klokker o.l. brukes etter eget ansvar.

Go Pro

Vi har brakettfester til GoPro kamera på noen av våre hjelmer. Kamera må tas med selv. Det er også mulig å holde kameraet i hånden på vei ned Kollensvevet, eller ta i bruk en selfiestang.

Hvor er Kollensvevet?

Du finner oss i toppen av hopptårnet i Holmenkollbakken.

Ankomst

Offentlig transport: Ta T-bane linje 1 til Frognerseteren, og gå av T-banestoppet Holmenkollen. Følg skiltene for å komme frem til Holmenkollbakken. Fra T-banestasjonen er det ca 10 minutters gange til Holmenkollbakken.

Bil:  Adressen er Kongeveien 5, 0787 Oslo.

Kjør opp Holmenkollveien og sving til venstre på Kongeveien. Kjør forbi Holmenkollen Park Hotell, videre gjennom tunnelen hvor du finner parkeringsplassen på høyre side.

Det er gratis parkering i Holmenkollen.

Funksjonshemning

Vi ønsker at så mange som mulig skal ta Kollensvevet. Hvis du har noen spørsmål angående muligheter for gjennomføring av attraksjonen ta kontakt med oss på mail.

Bekledning

Vi har ingen krav til bekledning når man skal ta Kollensvevet. Så lenge vi får strammet klatreselen korrekt og hjelmen passer kan du komme som du er. Kle deg etter vær og vind.

Priser

Kollensvevet koster totalt 740kr per person. Alle som skal opp i hopptårnet må betale en ingangspris på 140kr nede i resepsjonen. Resterende 600kr betaler man hos oss når man ankommer ziplinen.

Når har vi åpent?

Kollensvevet kan være operativ de månedene hoppbakken ikke brukes til skihopping. Dette vil si at Kollensvevet er operativ fra slutten av mars til begynnelsen av november.

Vi holder åpent for drop-in i helgene, og under høysesongen også i hverdagen. For å se våre åpningstider, trykk her.

Kø på drop-in

Det er dessverre umulig å forutse hvor lang køen kommer til å være den aktuelle dagen du ønsker å komme på drop-in. Omstendigheter som kan spille en rolle for kø er vær, pågang av turister, helligdager/ferier (både nasjonalt og internasjonalt) mm. Dette medfører også en sannsynlighet for at det er kø inn til heisen opp til hopptårnet. Beregn god tid!

Vektgrense

Grunnet sikkerhetsmessig årsaker har Kollensvevet en minimum og maksimal vekt. Personer som faller utenfor denne vektgrensen kan dessverre ikke gjennomføre Kollensvevet.

Minimums vekt på 30kg

Maksimal vekt er 110kg.

Må jeg bremse selv?

Du bremser ikke selv. Vi har et automatisk bremsesystem på bunnen av ziplinen, som sørger for en trygg og komfortabel landing. Det eneste du trenger å gjøre er å nyte utsikten.

Aldersgrense

Det er ingen aldersrestriksjon i Kollensvevet. Så lenge man er innenfor vektgrensen får man ta svevet.

Kapasitet

Vi har en kapasitet på ca. 20 personer i timen.

Vær og forhold

Vi gjør oppmerksom på at Kollensvevet er av sikkerhetsmessige årsaker værforbeholdt. Det er ikke mulig å gjennomføre dersom det er tordenvær eller sterk vind.

Sikkerhetsregler

 • Du har selv ansvar for å forstå og følge våre sikkerhetsinstrukser. Sikkerhetsinnstruksene får du ved oppmøte, og signerer personlig under på erklæringen. Spør oss om noe er uklart.
 • Det er ikke tilatt å være påvirket av alkohol eller andre rusmidler.
 • Du bør selv vurdere hvorvidt du kan gjennomføre Kollensvevet dersom du har rygg-, nakke-, hjerte- eller lungeproblemer, epilepsi eller andre sykdommer som kan føre til anfall. Dersom du er gravid må du selv avgjøre om du er i stand til å gjennomføre aktiviteten.

Go-Pro

Vi har brakettfester på noen av hjelmene til GoPro kamera. Du må selv ta med kamera og feste samt forlenger e.l. Det er også mulig å holde kameraet i hånden, eventuelt bruke et selfiestang.

Oppmøte og betaling

Vi holder til i hopptårnet i Holmenkollbakken.
Når du ankommer Holmenkollen henvender du deg i informasjonskranken til skimuseet. Her betaler du for inngang til museet og tårnet. Du har heisen opp til hopptårnet for du finner oss på høyre side. Billetten til Kollensvevet kjøpes i hopptårnet.

Alle som ønsker å ta Kollensvevet eller bli med opp til hopptårnet må betale inngang til skimuseet.

Adkomst

Kollektivt: Ta t-bane 1 Frognerseteren, gå av på Holmenkollen, følg skilt opp til Holmenkollen skimuseum og hopptårn.

Bil: Adressen er Kongeveien 5, 0787 Oslo. Når du kjører oppover Holmenkollveien tar du til venstre inn Kongeveien, kjør forbi Holmenkollen Rica Park Hotell på venstre side, rett etter tunnelen får du parkeringsplassen på høyre side.

Funksjonshemmede

Denne aktiviteten kan gjennomføres av rullestolbrukere – si gjerne ifra på forhånd slik at vi kan tilrettelegge gjennomføringen.

Vi ønsker at denne aktiviteten skal være tilgjengelig for så mange som mulig. Har du spørsmål om du kan gjennomføre Kollensvevet ta kontakt på mail.

Bekledning

Det er ingen krav til hvordan du må kle deg for å ta Kollensvevet. Så lenge vi får tatt på deg kroppssele og hjelm korrekt og strammet til alt godt nok, kan du komme som du er.

Rabatter

I drop-in tiden får alle medlemmer av Skiforeningen, OBOS og de med A-kort 100kr rabatt på Kollensvevet. Rabatten gjelder som følgende:

Skiforeningen: kortholder + 1

OBOS: kortholder + 3

A-kort: Kortholder + 4